Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Kerstdiner Afdeling Zw. Drenthe – Nw. Overijssel

Woensdag 14 december was de grote dag dat de leden van de Afdeling ZW-Drenthe/NW-Overijssel bijeen kwamen voor het jaarlijkse Kerstdiner in “Het Baken” in Havelte. De inloop was vanaf 15.30 uur en konden we met koffie of een drankje op temperatuur komen. Op het moment dat iedereen aanwezig was heeft voorzitter Dick Janssen het woord genomen om een welkomst woord tot ons te richten in het bijzonder dominee Arend de Brake uit Nijeveen.
Helaas hadden er totaal 7 leden wegens omstandigheden moeten afzeggen. Nadat iedereen zich naar de dinerzaal had verplaatst werd het diner geopend door de dominee met het kerstverhaal.

Hij ging vervolgens in hoofdzaak in over de problemen in Oekraïne met aansluitend een gebed. De 1e gang bestond uit een creatie van ham met mayo van cappertjes en honing. Mevr. De Vries vertelde het verhaal over de geboorte van het kindeke tijdens de hevige sneeuwval in een schuur. De 2e gang kregen we een paprikasoep met bosui en tuinkers geserveerd (goddelijke smaak) met nog even een praatje met de tafelgenoten. Ondertussen werd het hoofdgerecht 3e gang, opgediend t.w. sukade van rund met truffel jus op een stamppotje van knolselderij en gebakken paddenstoelen. Mevr. Vrielink verhaalde nu nog het Leven in Vrede gedragen. Dit gaf ons een reden van overdenking. Het 4e vervolg bestond uit een heerlijk kerstdessert. Dominee Arend de Brake sloot het diner met een kort verhaal en gebed af . Voor het naar huis gaan kregen we nog koffie met een bonbon.

Voorzitter bedankte ds. De Brake en bediening incl. kok voor het gebodene deze avond waarvan we allen genoten hebben. Hij hoopt ons weer te zien op de Nieuwjaarsbijeenkomst op 9 januari 2023 en een wenst iedereen fijne Kerstdagen.

Naar de foto's van dhr. Henk Bergman: >

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.