Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Afdeling West-Veluwe / Flevoland

Secretaris:Logo Afdeling West Veluwe Flevoland

Tel: 06 - 2229 7148
E-mail: westveluwe-flevoland@wapenbroeders.nl

Rekening: NL60 INGB 0002 8573 36


De Afdeling West Veluwe/Flevoland bestrijkt een gebied vanaf Nijkerk tot en met Hierden/Hulshorst, vanaf Harderwijk tot aan Voorthuizen en in Flevoland van Almere tot aan Swifterband en vanaf Lelystad tot aan Harderwijk. Wij nog steeds op zoek naar een bestuurslid die kan optreden als contactpersoon met de veteranen binnen Flevoland in het algemeen, en de stichtingen veteranen van de gemeentes Dronten en Lelystad in het bijzonder.

De maandbijeenkomsten vinden plaats in het ECHOS Home Ermelo, waar wij trachten een interessant programma te bieden. Zie ook de agenda.

U kunt op twee manieren lid worden, lid van de Bond van Wapenbroeders (BvW). U ontvangt dan het blad Wapenbroeders. U kunt er ook voor kiezen donateur van de afdeling te worden.

Voor inschrijfformulier B.v.W.: klik hier.

Voor inschrijving als donateur via een mail aan: westveluwe-flevoland@wapenbroeders.nl


2022 05 24 afscheid Roy Kaligis Afd WVeluwe FlevolandOp dinsdag 24 mei 2022 heeft de Afdeling West-Veluwe/ Flevoland afscheid genomen van Roy Kaligis. Roy gaat wonen in Indonesië waar hij het geluk heeft gevonden. 

Tijdens de bijeenkomst werd door de voorzitter het woord gericht tot Roy. Hij vertelde dat Roy sinds kort lid van de afdeling was, overgekomen van de Afdeling Amersfoort.

Een plezierig mens die met iedereen overweg kan. Hij werd geboren in Amsterdam en is woonachtig in Soest. Omdat Roy zijn diensttijd heeft vervuld bij de TRIS, de Troepenmacht In Suriname, werd een korte presentatie gegeven over dit onderdeel door de gastspreker majoor b.d. Cees Boevé en oud-pelotonscommandant TRIS LKol Cees Moonen. Roy zat zichtbaar te genieten vooral toen de fotoboeken van Dhr. Moonen tevoorschijn kwamen en oude herinneringen werden opgehaald.

Roy was secretaris bij de Afdeling Amersfoort en nam, na het overlijden van Niek van der Heijden, het voorzitterschap op zich. Hij heeft dat vol verve gedaan. In Amersfoort is hij ook banierdrager geweest met name tijdens de Herdenkingen bij het Indië monument in Roermond. Roy heeft zich meerdere malen en volledig ingezet bij het Veteranen Search Team. Roy Kaligis vertrekt begin juni naar Indonesië.

We zullen hem missen en wensen hem heel veel geluk.

Kerstbuffet bij Afd. West-Veluw/Flevoland

Het jaarlijks terugkerende kerstdiner, dit jaar in buffetvorm, werd gehouden in Echo’s Home Ermelo. Mede door de steun van het Vfonds konden 22 leden deelnemen aan een voortreffelijke maaltijd in een sfeervolle omgeving. Een ronde tafel was gedekt conform de “Missing Soldier” traditie, als symbool van het voortdurend denken aan onze kameraden.

45 jaar Afdeling West-Veluwe/Flevoland

De oprichtingsdatum van de afdeling West Veluwe was 12 september 1978. Zo blijkt uit het afscheidswoord van de toenmalige secretaris, wijlen Jan Visser. Jan was een van de oprichters en memoreerde tijdens het 15-jarig bestaan aan deze datum. In 1988 werd een afdeling Zuidoost Flevoland gevormd en later onder de naam “Flevoland” toegevoegd aan de afdeling West-Veluwe. Een eigen banier mocht in de jaren 80 worden aangeschaft.

Presentatie Prins Bernhard (1911-2004), van sprookjesprins tot schavuit van Oranje.

Op donderdagavond 15 juni 2023 kwam de Puttense oud geschiedenisleraar Evert de Graaf het verhaal vertellen over het leven van prins Bernhard. Hoe verliepen zijn jeugdjaren, hoe kwam hij in Nederland terecht en hoe verliep zijn leven? Hierin werd behandeld zijn rol in de Tweede Wereldoorlog, niet alleen tijdens Market-Garden en de King-Kong affaire, het verhaal van de dubbelagent Lindemans, maar ook in het verzet.

Afdeling West-Veluwe/Flevoland bezoekt historische plaatsen WO II

In en rond Ermelo is veel gebeurt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor de Afdeling West-Veluwe/Flevoland reden om die plekken te gaan bezoeken waar tevens een verhaal aan vast zit. In het kleine Veluwse dorp waren in de oorlog meer dan 105 inwoners betrokken bij deze gebeurtenissen, waaronder verzetsdeelnemers, Joodse mensen, militairen en burgers.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.