Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Op de 2e soos op 11 oktober 2022 kwamen de leden van de Afdeling Amstelland in ontmoetingscentrum De Bolder samen ter voorbereiding van Klaprozendag - Poppy’s Day. En wat werd die herdenking prachtig. In de milde zon met 2 vliegtuigen boven ons op De Nieuwe Ooster begraafplaats zaterdag 12 november 2022, georganiseerd door de Royal Air Forces Association-Amsterdam Branch met steun van onze Afdeling Amstelland.

Er werd stilgestaan bij de graven van 323 militairen uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Polen en Canada, die zijn omgekomen tijdens WOII. Met hen werden alle militairen herdacht uit het Britse Gemenebest, die zijn gesneuveld vanaf WOI tot op heden tijdens vredesoperaties. Doedelzakspeler Marc Stoop ging aan de stoet vanaf de aula vooraf en de stoet eindigde bij het ereveld. Daar werd de plechtigheid geleid door de voorzitter van de ceremonie Wilbert Mulders.

De Bond van Wapenbroeders, Afdeling Amstelland, gesteund door Excercitie peloton van Heutsz, verzorgde de erewacht onder leiding van adjudant Henk Lode. De Amstellandse banierdrager Reint Huizinga van de Bond van Wapenbroeders stond samen met de banierdrager van de Royal Air Forces Association RAFA bij het monument. Vredesgebeden werden uitgesproken door dominee John Cowie. De Last Post, geblazen door Martin Stroet, riep op tot twee minuten stilte op deze serene locatie. Kinderen van de British School of Amsterdam en de Poolse school zongen heel mooi. Ze legden bloemen en plaatsten vlaggetjes bij graven van niet geïdentificeerde soldaten.

Namens de Bond van Wapenbroeders was er een bloemenkrans liefdevol gecreëerd door Bianca Dreessen en samen met Gonny Boesveld legde zij deze aan het monument. Zowel het Britse, Poolse en Nederlandse volkslied werden door jong en oud bewogen meegezongen. Na afloop was er gelegenheid tot ontmoeting bij een kopje koffie met Engelse scones in de aula van De Nieuwe Ooster.

De volgende dag was er in de Engelse Kerk op het Begijnhof van Amsterdam een ontroerende herdenkingsdienst. De afdelingsbanier van Amstellandse veteranen werd samen met die van de RAFA plechtig de kerk in- en uitgedragen. Immer verbonden met vrijheid en vrede in de samenleving! De soos in december vervalt en ieder is van harte welkom op de feestelijke Nieuwjaarsreceptie van dinsdagavond 10 januari 2023. Deze vindt plaats in ontmoetingscentrum De Bolder, Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen vanaf 19.00 uur tot 21.30 uur. Hoort zegt het voort!

Secretariaat Bond van Wapenbroeders
Van Hobokenhaven 63
2993 HH  Barendrecht

e:
t: 06 15 35 93 96
KvK: 40532678

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.