Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Afdeling Venray / Gennep

Secretaris:

Tel: 0478-541660
E-mail: venray-gennep@wapenbroeders.nl

Rekening:  NL98 ABNA 0231 8622 61

 

Dodenherdenkingen 2024 bij Afd. Venray/Gennep

Op zaterdag 4 mei 2024 vonden over heel Nederland op veel locaties dodenherdenkingen plaats. Militairen en burgers, die het leven lieten tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna omgekomen militairen tijdens uitzendingen, missies en humanitaire acties, werden herdacht. De Afdeling Venray / Gennep moest op meerdere plaatsen acte de présence geven. Zo waren leden van de afdeling vertegenwoordigd in Gennep, Venray en Weert.  

Reünie tvs kerstbijeenkomst Afd. Venray/Gennep e.o.

De Afdeling Venray/Gennep e.o. had op dinsdag 19 december 2023 een reünie tevens kerstbijeenkomst in Eetcafé ‘Oud Meerlo’ in het Noord-Limburgse plaatsje Meerlo. Waarnemend Voorzitter/Penningmeester Frits Paulissen heette iedereen van harte welkom. Zoals gewoonlijk was het een gezellig samenzijn.

Bijzonder lidmaatschap dhr. Ad de Jong bij Afd. Venray/Gennep e.o.

Er zijn dingen die men niet vaak in het leven meemaakt; eerlijk gezegd gebeuren alle dingen maar één keer. Soms zijn het dan ook héél bijzondere, dingen die men beleeft. Zo’n bijzondere dag was het voor dhr.  Ad de Jong (1935) uit Uden in december 2023. Nadat bekend werd gemaakt dat de Afdeling Mill/Uden in 2024 opgeheven zou worden, meldde dhr. de Jong zich aan als lid bij de afdeling Venray/Gennep.

Herdenking op Britse kerkhof in Venray

De banierwacht van de Wapenbroeders, Afdeling Venray – Gennep heeft hun medewerking verleend aan de herdenking op het Britse kerkhof aan de Hoenderstraat in Venray. De Commonwealth War Graves Commission beheert deze begraafplaats, waar 692 Britse militairen en 1 burger rusten die tussen januari 1944 en juni 1945 zijn omgekomen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.