Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Afdeling Midden-Brabant

Secretaris:Logo Afdeling Midden Brabant 70 jaar

Tel: 06-10379876 
E-mail: midden-brabant@wapenbroeders.nl

Rekening: NL02 RABO 0376 1285 77 
t.n.v. Bond-van Wapenbroeders

 

Groep 7 van BS De Regenboog op ‘Battlefield tour’ in Goirle e.o. bij Afd. Midden-Brabant

Onder een stralend zonnetje reden ca. 30 leerlingen, enkele ouders en het bestuur van Afdeling Midden-Brabant op dinsdag 21 mei 2024 in de omgeving van en door Goirle. Onder leiding van Jan Schrijver, voorzitter van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant, gingen zij langs een aantal plaatsen waar tijdens de Tweede Wereld ingrijpende gebeurtenissen hebben plaatsgevonden voor onze vrijheid. Voor vertrek kregen de leerlingen met een PowerPointpresentatie een korte uitleg over de oorlogsjaren van destijds in Goirle alsmede over de bevrijding van het dorp.

Wapenbroeders Afd. Midden-Brabant bezoeken Vondmuseum in Poppel (B)

Op vrijdag 17 mei 2024 trokken 21 Wapenbroeders en donateurs van de Afdeling Midden-Brabant de grens over naar Poppel voor een bezoek aan het Vondmuseum. Dit museum van Peer Antonissen is een privé verzameling van allerlei oude voorwerpen, bromfietsen, brandweerauto’s en andere auto’s. De aanwezigen werden met koffie en Belse koek persoonlijk door de eigenaar ontvangen. Voor de lunch leidde hij iedereen rond in de twee eerste schuren.

Hans Kroes van Afdeling Midden-Brabant en RCT WZ-NL benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Hans Kroes is tijdens de Lintjesregen in zijn woonplaats Goirle benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 
Al 15 jaar zet Hans Kroes zich vanuit verschillende bestuursfuncties bijzonder intensief in voor de landelijke én regionale Bond van Wapenbroeders.

Presentatie over het Veteranen Search Team bij Afd. Midden-Brabant

De heer Boon is zelf geen veteraan, maar oud-politieman. Hij werkte o.a. als coördinator van het Team Cold Cases en Vermissingen in de Politie eenheid Midden-Brabant. In dit werk heeft hij geleerd dat een vermissing een van de ergste dingen is die je kan overkomen. Rob legde uit waar het VST voor staat, wie zij zijn, de werkwijze en de middelen. De doelstelling is het op gedisciplineerde wijze ter beschikking staan van de politie als ondersteunend element tijdens zoekacties naar vermiste personen en soms goederen.

Voorzitter Afd. Midden-Brabant leidt kleinzoon rond op crashplaats vliegtuig van zijn grootvader

Op 2 maart 2024 bezochten Peter Dale-Skinner en zijn echtgenote de crashplaats van de op 25 mei 1944 neergestorte AVRO Lancaster op Breehees bij Goirle van zijn grootvader. Jan Schrijver, voorzitter Afdeling Midden-Brabant van de Bond van Wapenbroeders leidde hen daar rond.

Het zou de laatste vlucht worden van de bemanning van de AVRO Lancaster bommenwerper van 405 Squadron Canadian Air Force.

Algemene Ledenvergadering Afdeling Midden-Brabant

Op 8 februari 2024 hield de Afdeling Midden-Brabant haar jaarvergadering in het VOC Hart van Brabant in Tilburg. Bij deze vergadering waren 22 leden en donateurs aanwezig. Aan het begin van de vergadering hield voorzitter Jan Schrijver een minuut stilte voor de onlangs overleden leden Marie-José Kroes en Ad Rijken.

Nieuwjaarsreceptie Afdeling Midden-Brabant

Op 6 januari 2024 hield de Afdeling Midden-Brabant haar Nieuwjaarsreceptie. De huiskamer van het Veteranenontmoetingscentrum in Tilburg was met ruim 30 deelnemers goed gevuld. In een gezellige sfeer konden de leden, donateurs en belangstellenden de beste wensen toewensen en soms na lange tijd elkaar weer ontmoeten. Door de voorzitter Jan Schrijver en de aanwezigen werd het glas geheven op een mooi, gezond en gelukkig 2024.

Lichtjesavond bij graven geallieerde militairen in Tilburg en Goirle

Op 24 december 2023 organiseerde de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant in Tilburg (samen met het Oranje Comité) en in Goirle weer een lichtjesavond bij de graven van de geallieerde militairen.
Voorzitter Jan Schrijver heette de aanwezigen van harte welkom bij deze ceremonie en in Tilburg in het bijzonder burgemeester Weterings en in Goirle in het bijzonder burgemeester Van Stappershoef en zijn partner.

Geslaagd kerstdiner bij Afd. Midden-Brabant

Op 15 december 2023 hield de Afdeling Midden-Brabant voor het eerst haar kerstdiner in het Veteranen Ontmoetingscentrum Hart van Brabant in Tilburg. Ruim 40 deelnemers hadden zich hiervoor aangemeld. De deelnemers werden ontvangen met een glas prosecco en de sfeer kwam er al spoedig in.

Presentatie Maj. Werner van Rooij over EOD-werkzaamheden en uitzendingen bij Afd. Midden-Brabant

Op donderdagavond 9 november 2023 gaf Majoor Werner van Rooij een presentatie over zijn 9 uitzendingen die hij als lid van de Explosieven Opruiming Dienst Defensie (EODD) gehad. Indien je deelneemt aan veel missies dan kun je veel vertellen. Dat was bij de presentatie van Van Rooij zeker het geval. Ademloos luisterde het publiek naar zijn verhaal, dat gelardeerd was met heel veel afbeeldingen. Iedere missie heeft zijn eigen verhaal. Omstandigheden, gevaarlijke situaties e.d. zijn in ieder land anders.

Waardige herdenking van de bevrijding van Goirle

Op 22 oktober 2023 organiseerde de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Midden-Brabant een herdenking ter gelegenheid van 79-jarige bevrijding van Goirle. Naast de burgemeester Van Stappershoef en de wethouders Criens en Van Dijk, vertegenwoordigers van politieke partijen, de Britse familie Conde en andere genodigden, waren dit jaar voor het eerst ook de jeugdburgemeester Stan Bremer en de jeugdgemeenteraad van Goirle aanwezig. Onder een flinke publieke belangstelling begon de herdenking om precies 14.00 uur met de opmars van 7 vaandels en banieren, vooraf gegaan door de piper Willy McVean.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.