Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Afdeling Amstelland e.o.

Secretaris:

Tel:         06 - 383 482 05
E-mail: cor1962@hotmail.com   of    amstelland@wapenbroeders.nl
Rekening: NL13 INGB 0009 5525 40


Op 14 februari 2023 hield de Afdeling Amstelland haar Algemene Leden- tevens jaarvergadering in wijkcentrum De Bolder, Amstelveen. Bij deze vergadering werden verkozen:

  • Henk Lode als voorzitter,2023 02 14 overdracht voorzitter afd amstelland
  • Wouter Tenger als bestuurslid/vicevoorzitter.

Cor Bruijn werd herkozen als secretaris. De functie van penningmeester is vacant.

Mevr. Conchita Willems werd door de aanwezigen van harte bedankt voor haar grote inzet en enthousiasme gedurende de afgelopen jaren. Haar werd het beste voor de toekomst toegewenst.

Op de foto de overdracht van de voorzittershamer door mevr. Conchita Willems aan dhr. Henk Lode.

 

Activiteiten Afdeling Amstelland

2022 09 13 01 Soos Afd. AmstellandOp de 1e soos van het nieuwe seizoen  van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Amstelland op 13 september 2022 kwamen Wapenbroeders en hun partners feestelijk bij elkaar in restaurant New Peking City op het stadshart. Een vrolijk verjaarslied klonk voorafgaan in de zaal. Want aan de grote tafel zat onze actieve fotograaf Ben Vink. Zijn mijlpaal van 80 levensjaren werd door deze diner ontmoeting samen bekrachtigd. Zijn echtgenote Ineke straalde ook; kijk gerust mee in de fotoreportage, die voor zichzelf spreekt, via deze link, klik hier.

Ben ontving deze hulde ook voor inzet en persoonlijke 2022 09 13 02 Soos Afd. Amstellandbetrokkenheid bij regionale herdenkingen in het Amstellandse. Tijdens herdenkingen wordt stilgestaan bij gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van Vredesmissies daarna. En zeker bij het vieren van onze vrijheid. Erkenning en waardering voor veteranen en alle andere mensen in uniform die zich inzetten voor vrede, vrijheid en democratie is een groot goed. Die strijd voor en het vieren van vrijheid begint bij iedere veteraan in zichzelf en in de samenleving. 

De 2e soos op dinsdagavond 11 oktober 2022 vindt zoals gewoonlijk plaats in ontmoetingscentrum De Bolder. U bent van harte welkom in De Bolder, Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen vanaf 19.00 uur tot 21.30 uur.

Link afdelingspagina: https://wapenbroeders.nl/afdelingen/noord-holland/amstelland

 

Lokale Veteranendagen 2022 Afdeling Amstelland2022 Veteranendag Amstelveen

Op zaterdag 18 juni 2022 waren er na de coronajaren eindelijk weer ontmoetingen op de lokale Veteranendagen. Die dag blijft een mooi moment voor veteranen en hun partners om met elkaar te praten en ervaringen te delen.

In Amstelveen was er een veteranenlunch in restaurant Colijn. Burgemeester Tjapko Poppens benoemde in zijn toespraak de veteranen in Amstelveen en hoe deze gewaardeerd worden. Zowel de ouderen onder hen, bijvoorbeeld Indië en Nieuw-Guinea veteranen, als de jongere veteranen die bij VN-missies zijn uitgezonden. Hij vestigde de aandacht op het in het Broersepark Witte Anjerperkje, voor de veteranen geplant, dat er weer mooi bijstaat. Tijdens de gesprekken aan de dis hoorde je de verhalen van jongere en oudere veteranen. Er werd veel gelachen en van gedachten gewisseld.

Amsterdam2022 Veteranendag Amsterdam

In Amsterdam was er een gezellige dag georganiseerd op het Marineterrein. Ook daar sprak burgemeester Femke Halsema en waren de ontmoetingen blij. Zelfs werd er heerlijk gezongen en gedanst! De foto’s spreken voor zichzelf.

Link naar foto's van de Amstelveense veteranenlunch, klik hier en
link naar foto’s Veteranendag Amsterdam, klik hier

Nieuwjaarsreceptie bij Afdeling Amstelland

Een ode aan het verleden was het thema van de goed bezochte Nieuwjaarsreceptie van afdeling Amstelland van de Bond van Wapenbroeders op dinsdagavond 10 januari 2023 in het gastvrije ontmoetingscentrum De Bolder. Voorzitter van de Afdeling Amstelland Conchita Willems heette aanwezigen welkom. Na mooie vioolmuziek van Johann Sebastian Bach en Antonín Dvořák door Niels Willems sprak burgemeester Tjapko Poppens over de missie van veteranen.

Klaprozendag - Poppy’s Day Afdeling Amstelland

Op de 2e soos op 11 oktober 2022 kwamen de leden van de Afdeling Amstelland in ontmoetingscentrum De Bolder samen ter voorbereiding van Klaprozendag - Poppy’s Day. En wat werd die herdenking prachtig. In de milde zon met 2 vliegtuigen boven ons op De Nieuwe Ooster begraafplaats zaterdag 12 november 2022, georganiseerd door de Royal Air Forces Association-Amsterdam Branch met steun van onze Afdeling Amstelland.

Indië-herdenking 2022 Afdeling Amstelland en 1e soos op 13 september

Op zondagavond 14 augustus 2022 werden bij het Indiëmonument in het Broersepark in Amstelveen de gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië herdacht. De ondersteuning door onze Banierwacht zorgde voor een serene sfeer, opgeluisterd door de nieuwe Bondsbanier als symbool voor generatie-overschrijdende kameraadschap en verbondenheid. Voorzitter Verwoerd lichtte tijdens zijn toespraak aanwezigen voor over de betekenis van de banier.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.