Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Afdeling Amstelland e.o.

Secretaris:

Tel:         06 - 383 482 05
E-mail: cor1962@hotmail.com   of    amstelland@wapenbroeders.nl
Rekening: NL13 INGB 0009 5525 40


Op 14 februari 2023 hield de Afdeling Amstelland haar Algemene Leden- tevens jaarvergadering in wijkcentrum De Bolder, Amstelveen. Bij deze vergadering werden verkozen:

  • Henk Lode als voorzitter,2023 02 14 overdracht voorzitter afd amstelland
  • Wouter Tenger als bestuurslid/vicevoorzitter.

Cor Bruijn werd herkozen als secretaris. De functie van penningmeester is vacant.

Mevr. Conchita Willems werd door de aanwezigen van harte bedankt voor haar grote inzet en enthousiasme gedurende de afgelopen jaren. Haar werd het beste voor de toekomst toegewenst.

Op de foto de overdracht van de voorzittershamer door mevr. Conchita Willems aan dhr. Henk Lode.

 

Activiteiten Afdeling Amstelland

2022 09 13 01 Soos Afd. AmstellandOp de 1e soos van het nieuwe seizoen  van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Amstelland op 13 september 2022 kwamen Wapenbroeders en hun partners feestelijk bij elkaar in restaurant New Peking City op het stadshart. Een vrolijk verjaarslied klonk voorafgaan in de zaal. Want aan de grote tafel zat onze actieve fotograaf Ben Vink. Zijn mijlpaal van 80 levensjaren werd door deze diner ontmoeting samen bekrachtigd. Zijn echtgenote Ineke straalde ook; kijk gerust mee in de fotoreportage, die voor zichzelf spreekt, via deze link, klik hier.

Ben ontving deze hulde ook voor inzet en persoonlijke 2022 09 13 02 Soos Afd. Amstellandbetrokkenheid bij regionale herdenkingen in het Amstellandse. Tijdens herdenkingen wordt stilgestaan bij gevallenen en slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van Vredesmissies daarna. En zeker bij het vieren van onze vrijheid. Erkenning en waardering voor veteranen en alle andere mensen in uniform die zich inzetten voor vrede, vrijheid en democratie is een groot goed. Die strijd voor en het vieren van vrijheid begint bij iedere veteraan in zichzelf en in de samenleving. 

De 2e soos op dinsdagavond 11 oktober 2022 vindt zoals gewoonlijk plaats in ontmoetingscentrum De Bolder. U bent van harte welkom in De Bolder, Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen vanaf 19.00 uur tot 21.30 uur.

Link afdelingspagina: https://wapenbroeders.nl/afdelingen/noord-holland/amstelland

Herdenking Indiëmonument Amstelveen

Op maandagavond 14 augustus 2023 werden bij het Indiëmonument in het Broersepark in Amstelveen de gevallenen en de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië herdacht. Zoals altijd begon de herdenkingsplechtigheid met het intreden Bondsbanierwacht van de Bond van Wapenbroeders.

Nieuwjaarsreceptie bij Afdeling Amstelland

Een ode aan het verleden was het thema van de goed bezochte Nieuwjaarsreceptie van afdeling Amstelland van de Bond van Wapenbroeders op dinsdagavond 10 januari 2023 in het gastvrije ontmoetingscentrum De Bolder. Voorzitter van de Afdeling Amstelland Conchita Willems heette aanwezigen welkom. Na mooie vioolmuziek van Johann Sebastian Bach en Antonín Dvořák door Niels Willems sprak burgemeester Tjapko Poppens over de missie van veteranen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.