Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Afdeling Valkenswaard

Voorzitter:

Tel: 06-21347778
E-mail: valkenswaard@wapenbroeders.nl

Rekening: NL94 INGB 0002 0436 70


 

Informatiedag Remembrance Week 2024 op 13 april 2024

Ook dit jaar neemt een delegatie van de Bond van Wapenbroeders deel aan de Remembrance Week in Londen in de periode van donderdag 7 tot en met zondag 10 november 2024. Bent u geïnteresseerd en benieuwd naar het programma van de herdenkingen? Geef u dan op voor de informatiedag op zaterdag 13 april 2024 in ECHOS Home Oirschot.

Ben Fraters 35 jaar lid Wapenbroeders

Op 15 januari 2024 bracht Christ van den Heuvel, voorzitter Afdeling Valkenswaard, een bezoek dhr Ben Fraters om hem de Draaginsigne voor Langdurig Lidmaatschap met oorkonde voor maar liefst 35 jaar uit te reiken. De reden dat de voorzitter Afdeling Valkenswaard dit mocht doen is omdat Ben door het opheffen van de Afdeling Eindhoven/Helmond ondergebracht is bij de Afdeling Valkenswaard.

Marco Kroon vereert Ton Leenders met verjaardagsbezoek

Op zaterdag 23 december 2023 bereikte wapenbroeder Ton Leenders de respectabele leeftijd van 94 jaar. Hij woont in een verzorgingshuis in Valkenswaard. Ton Leenders is oud commando en lid van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Valkenswaard. Hij is nog altijd zeer betrokken bij de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Zo is hij, hoewel hij in een rolstoel zit en afhankelijk is van de hulp van anderen, altijd aanwezig bij de herdenkingen in Valkenswaard.

Eindejaarsbijeenkomst Afd. Valkenswaard met nieuwe leden

Op donderdag 14 december 2023 had Afdeling Valkenswaard haar Eindejaarsbijeenkomst met een Chinees-Indisch buffet in ECHOS Home Oirschot. Zij werden ontvangen met koffie/thee en kerststol, dat zette de toon voor de rest van deze feestelijke bijeenkomst. Christ van den Heuvel, voorzitter van de afdeling, opende de bijeenkomst met het verzoek tot een moment van stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van onze wapenbroeder Piet Lievens op 22 maart 2023.

Stolpersteine in Valkenswaard

Op dinsdag 21 november 2023 zijn twee Stolpersteine (Struikelstenen) gelegd in Valkenswaard. Naast burgemeester Ederveen en Gunter Deming, de Duitse kunstenaar en bedenker van de Stolpersteinen, en Christ van den Besselaar van de plaatselijke Heemkundekring Weerderheem was o.a. ook Christ van den Heuvel, voorzitter Bond van Wapenbroeders, Afdeling Valkenswaard aanwezig bij de ceremonie.

44 jaar wapenbroeders in Londen tijdens Remembrance Week

Sinds 1979 is Bond van Wapenbroeders met haar leden in Londen aanwezig bij de herdenkingen voor en op Remembrance Sunday. Dit jaar waren leden en een aantal partners van 9 tot 13 november 2023 wederom in Londen onder de bezielende leiding van Christ van den Heuvel (VZ Bondscommissie Remembrance Day), Els de Cock en Sylvana Bouwens. In totaal met 26 deelnemers herdachten en eerden wij de Wapenbroeders, die hun leven hebben verloren tijdens actieve dienst vanaf het begin van de Eerste Wereldoorlog tot op de dag van vandaag, alsook dege­nen die niet operationeel zijn ingezet en – niet op de laatste plaats – hun en onze dierbaren.

Afdeling Valkenswaard op Seniorenmarkt

Wat krijg je als je Wapenbroeders Van den Heuvel, Van Laarhoven, Van Oirschot en Bouwens van Afdeling Valkenswaard met hun operationele, catering-, verkoop- en PR-ervaring een stand laat bemannen op de Seniorenmarkt in Valkenswaard op 30 september 2023? Sowieso onderling veel plezier, maar ook de perfecte mix die interesse in de Bond van Wapenbroeders bij anderen bleek aan te wakkeren. 

Herdenking bevrijding Valkenswaard e.o. op 17 september 1944

Sinds 1944 wordt op 17 september de bevrijding van Valkenswaard gevierd. Jaarlijks organiseert onze Afdeling Valkenswaard met de gemeente Valkenswaard de herdenking op de Britse begraafplaats aan de Luikerweg. Onze voorzitter Van den Heuvel trad op als ceremoniemeester en Wapenbroeder Van Donk als spreker. Dit jaar reikten kinderen van adoptanten van de graven de kransen uit aan de kransleggers, zoals onder anderen burgermeester Ederveen en Wapenbroeders Van Kuik, Van Ham en Bouwens.

40-jarige jubileumdag Afdeling Valkenswaard

De precieze oprichtingsdatum van de Afdeling Valkenswaard had enig onderzoek nodig. In goed overleg met de voorzitter van de Bond van Wapenbroeders is het bestuur op 1 april 1983 uitgekomen.  
Op 10 juni 2023 heeft de Afdeling Valkenswaard het 40-jubileum alsnog gevierd.

Herdenking 10 mei in Valkenswaard werd 13 mei

Vanaf 2015 heeft onze afdeling een eigen monument Slachtoffers Oorlogsgeweld. Het staat op de Oude Begraafplaats en is sinds kort geregistreerd bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Elk jaar op 10 mei om 19.00 uur organiseren wij een herdenking bij het monument om de Valkenswaardse burger- en militaire oorlogsslachtoffers te gedenken.

Oorlogsslachtoffers in Valkenswaard krijgen een gezicht

Jaarlijks op 4 mei vanaf 18.35 uur zijn leden van onze afdeling present bij de herdenking op de Britse begraafplaats aan de Luikerweg in Valkenswaard. Een altijd indrukwekkende ceremonie die begint als een lid van de scouting een voor een de namen noemt van de meer dan 200 Britse militaire oorlogsslachtoffers die in september 1944 zijn omgekomen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.