Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Afdeling Valkenswaard

Voorzitter:

Tel: 06-21347778
E-mail: valkenswaard@wapenbroeders.nl

Rekening: NL94 INGB 0002 0436 70


 

Herdenking Valkenswaardse slachtoffers van oorlogen en conflicten

Ida Gerhardt’s gedicht ‘Het doodsbericht’  speelt onbedoeld een hoofdrol in de herdenking van de Valkenswaardse slachtoffers van oorlogen en conflicten op vrijdagavond 10 mei 2024.

Langzaam zie ik hen gaan die ik nog bij mij had,

denkend aan hun dierbaren lopen bewoners uit Valkenswaard e.o. en wapenbroeders van verschillende afdelingen onder het gestage luiden van de grote klok

Herdenking op Britse Begraafplaats en het Verzetstrijdersplantsoen bij Afd. Valkenswaard

Het is 4 mei 2024 rond 19.00 uur en het regent pijpenstelen, maar dat heeft de vele belangstellenden niet weerhouden. Het is drukker dan ooit op en rondom op de Britse Begraafplaats aan de Luikerweg. Dit jaar is het in september 80 jaar geleden dat Valkenswaard werd bevrijd. Opvallend is de aanwezigheid van vele jongeren die samen met de ouderen de Britse militairen willen herdenken die voor onze vrijheid hebben gevochten en de hoogste prijs betaalden.

Ben Fraters 35 jaar lid Wapenbroeders

Op 15 januari 2024 bracht Christ van den Heuvel, voorzitter Afdeling Valkenswaard, een bezoek dhr Ben Fraters om hem de Draaginsigne voor Langdurig Lidmaatschap met oorkonde voor maar liefst 35 jaar uit te reiken. De reden dat de voorzitter Afdeling Valkenswaard dit mocht doen is omdat Ben door het opheffen van de Afdeling Eindhoven/Helmond ondergebracht is bij de Afdeling Valkenswaard.

Marco Kroon vereert Ton Leenders met verjaardagsbezoek

Op zaterdag 23 december 2023 bereikte wapenbroeder Ton Leenders de respectabele leeftijd van 94 jaar. Hij woont in een verzorgingshuis in Valkenswaard. Ton Leenders is oud commando en lid van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Valkenswaard. Hij is nog altijd zeer betrokken bij de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Zo is hij, hoewel hij in een rolstoel zit en afhankelijk is van de hulp van anderen, altijd aanwezig bij de herdenkingen in Valkenswaard.

Eindejaarsbijeenkomst Afd. Valkenswaard met nieuwe leden

Op donderdag 14 december 2023 had Afdeling Valkenswaard haar Eindejaarsbijeenkomst met een Chinees-Indisch buffet in ECHOS Home Oirschot. Zij werden ontvangen met koffie/thee en kerststol, dat zette de toon voor de rest van deze feestelijke bijeenkomst. Christ van den Heuvel, voorzitter van de afdeling, opende de bijeenkomst met het verzoek tot een moment van stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van onze wapenbroeder Piet Lievens op 22 maart 2023.

Stolpersteine in Valkenswaard

Op dinsdag 21 november 2023 zijn twee Stolpersteine (Struikelstenen) gelegd in Valkenswaard. Naast burgemeester Ederveen en Gunter Deming, de Duitse kunstenaar en bedenker van de Stolpersteinen, en Christ van den Besselaar van de plaatselijke Heemkundekring Weerderheem was o.a. ook Christ van den Heuvel, voorzitter Bond van Wapenbroeders, Afdeling Valkenswaard aanwezig bij de ceremonie.

44 jaar wapenbroeders in Londen tijdens Remembrance Week

Sinds 1979 is Bond van Wapenbroeders met haar leden in Londen aanwezig bij de herdenkingen voor en op Remembrance Sunday. Dit jaar waren leden en een aantal partners van 9 tot 13 november 2023 wederom in Londen onder de bezielende leiding van Christ van den Heuvel (VZ Bondscommissie Remembrance Day), Els de Cock en Sylvana Bouwens. In totaal met 26 deelnemers herdachten en eerden wij de Wapenbroeders, die hun leven hebben verloren tijdens actieve dienst vanaf het begin van de Eerste Wereldoorlog tot op de dag van vandaag, alsook dege­nen die niet operationeel zijn ingezet en – niet op de laatste plaats – hun en onze dierbaren.

Afdeling Valkenswaard op Seniorenmarkt

Wat krijg je als je Wapenbroeders Van den Heuvel, Van Laarhoven, Van Oirschot en Bouwens van Afdeling Valkenswaard met hun operationele, catering-, verkoop- en PR-ervaring een stand laat bemannen op de Seniorenmarkt in Valkenswaard op 30 september 2023? Sowieso onderling veel plezier, maar ook de perfecte mix die interesse in de Bond van Wapenbroeders bij anderen bleek aan te wakkeren. 

Herdenking bevrijding Valkenswaard e.o. op 17 september 1944

Sinds 1944 wordt op 17 september de bevrijding van Valkenswaard gevierd. Jaarlijks organiseert onze Afdeling Valkenswaard met de gemeente Valkenswaard de herdenking op de Britse begraafplaats aan de Luikerweg. Onze voorzitter Van den Heuvel trad op als ceremoniemeester en Wapenbroeder Van Donk als spreker. Dit jaar reikten kinderen van adoptanten van de graven de kransen uit aan de kransleggers, zoals onder anderen burgermeester Ederveen en Wapenbroeders Van Kuik, Van Ham en Bouwens.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.