Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Afdeling Weert

Secretaris:

Tel:  06 - 512 384 13
E-mail: weert@wapenbroeders.nl 

Rekening:  NL03 RABO 0176 9166 52

Kerstviering Afdeling Weert

Op dinsdag 12 december 2023 vond de goed bezochte traditionele kerstviering plaats van de Afdeling Weert en wel bij Bee-j-Bertje te Laar. Toch verliep deze kerstviering geheel anders dan in voorgaande jaren en dat kwam vooral door de deelname van een aantal Oekraïense kinderen van de KMS. Op de KMS, de Koninklijke Militaire School, - niet geheel onbekend bij diverse oud-militairen en Wapenbroeders – verblijven momenteel diverse Oekraïense gezinnen en ook is er op de voormalige KMS een schooltje voor hen gevestigd.

Herdenking op Britse Begraafplaats in Swartbroek

Op 10 november 2023 vond Swartbroek de jaarlijkse herdenking plaats op het Engelse Kerkhof, ter ere van de dappere Britse soldaten die hun leven gaven voor onze vrijheid. De organisatie van dit ontroerende evenement lag opnieuw in handen van het bestuur van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Weert, het RCT-Exercitieteam en Gerda en Wim Koolen van de Dorpsraad Swartbroek.

Suffolkherdenking in Weert in het water gevallen

Helaas moest de geplande herdenking die direct na de lezing zou plaatsvinden worden afgelast vanwege de hevige regenval. Hierdoor keerden de vele genodigden teleurgesteld huiswaarts. Ondanks de afgelasting brachten de voorzitter, Peter Vd Berg, en secretaris, Peter William Schreuders, van de Bond van Wapenbroeders Weert, uit respect een eervolle groet aan hen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

Themalezing bij Afd. Weert een schot in de roos

Op 21 september 2023 organiseerde de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Weert een succesvolle Themalezing bij restaurant Bee-j-Bertje. Het evenement, dat in het teken stond van de operatie Market Garden, trok meer bezoekers dan verwacht. Naast leden van de Wapenbroeders uit Weert, Ospel, Roermond en Cranendonck, waren er ook veteranen, voormalig militair personeel van de Koninklijke Militaire School (KMS) en burgerpersoneel aanwezig.

40-jarig jubileumfeest van de Wapenbroeders Afdeling Weert

Op dinsdag 16 mei 2023 ging het 40-jarig jubileumfeest van de Wapenbroeders, Afdeling Weert officieel van start in Café Zaal Bee-j Bertje op Laar. Het programma stond in het teken van kameraadschap, saamhorigheid en dankbaarheid. Onder het genot van een hapje en drankje werd gepraat, geluisterd en nieuwe vriendschappen aangegaan. Het feest werd afgesloten met een heerlijke barbecue, waar de bijna 80 aanwezigen zichtbaar van genoten.

Algemene ledenvergadering en Bondsmedaille Jan Hendrix Afd. Weert

Op 07 maart 2023 vond de Algemene Ledenvergadering van de Afdeling Weert plaats. Dit jaar was het een hele bijzondere ledenvergadering. Niet omdat wij COVID langzamerhand meer en meer achter ons kunnen laten maar vooral vanwege de ceremoniële overdracht van de banier van de Afdeling Weert. Deze banier werd meer dan 15 jaar door weer en wind gedragen en uitstekend verzorgd door ons lid Jan Hendrix. Jan had te kennen gegeven, dat hij de banier zo langzamerhand wilde gaan overdragen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.