Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Afdeling Weert

Secretaris:

Tel:  06 - 512 384 13
E-mail: weert@wapenbroeders.nl 

Rekening:  NL03 RABO 0176 9166 52

Algemene Ledenvergadering van de Afdeling Weert

Op 26 maart 2024 vond de Algemene Ledenvergadering van de Afdeling Weert plaats. Deze vond opnieuw plaats bij Café-restaurant Bee-j-Bertje te Weert. Het was een bijzondere gelegenheid omdat we niet alleen samenkwamen om afgelopen jaar te bespreken maar ook om enkele leden te eren met oorkondes en een Draaginsignes Langdurig Lidmaatschap. Wij waren verheugd om onze interim-voorzitter Klaas Orsel en Penningmeester Marianne den Dungen van het Hoofdbestuur te mogen verwelkomen die speciaal naar Weert waren afgereisd om de Draaginsignes Langdurig Lidmaatschap aan onze jubilarissen uit te reiken.

Kerstviering Afdeling Weert

Op dinsdag 12 december 2023 vond de goed bezochte traditionele kerstviering plaats van de Afdeling Weert en wel bij Bee-j-Bertje te Laar. Toch verliep deze kerstviering geheel anders dan in voorgaande jaren en dat kwam vooral door de deelname van een aantal Oekraïense kinderen van de KMS. Op de KMS, de Koninklijke Militaire School, - niet geheel onbekend bij diverse oud-militairen en Wapenbroeders – verblijven momenteel diverse Oekraïense gezinnen en ook is er op de voormalige KMS een schooltje voor hen gevestigd.

Herdenking op Britse Begraafplaats in Swartbroek

Op 10 november 2023 vond Swartbroek de jaarlijkse herdenking plaats op het Engelse Kerkhof, ter ere van de dappere Britse soldaten die hun leven gaven voor onze vrijheid. De organisatie van dit ontroerende evenement lag opnieuw in handen van het bestuur van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Weert, het RCT-Exercitieteam en Gerda en Wim Koolen van de Dorpsraad Swartbroek.

Suffolkherdenking in Weert in het water gevallen

Helaas moest de geplande herdenking die direct na de lezing zou plaatsvinden worden afgelast vanwege de hevige regenval. Hierdoor keerden de vele genodigden teleurgesteld huiswaarts. Ondanks de afgelasting brachten de voorzitter, Peter Vd Berg, en secretaris, Peter William Schreuders, van de Bond van Wapenbroeders Weert, uit respect een eervolle groet aan hen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid.

Themalezing bij Afd. Weert een schot in de roos

Op 21 september 2023 organiseerde de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Weert een succesvolle Themalezing bij restaurant Bee-j-Bertje. Het evenement, dat in het teken stond van de operatie Market Garden, trok meer bezoekers dan verwacht. Naast leden van de Wapenbroeders uit Weert, Ospel, Roermond en Cranendonck, waren er ook veteranen, voormalig militair personeel van de Koninklijke Militaire School (KMS) en burgerpersoneel aanwezig.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.