Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door het vfonds

s2

Afdeling Weert

Secretaris:

Tel:  06 - 512 384 13
E-mail: weert@wapenbroeders.nl 

Rekening:  NL03 RABO 0176 9166 52

Presentatie over het fiasco van Operatie Market Garden bij Afd. Weert

 

Op 21 september 2023 organiseert de Afdeling Wapenbroeders Weert in samenwerking met de afdeling Eindhoven-Helmond voorafgaand aan de Suffolkherdenking bij de stadsbrug te Weert, een bijzondere lezing over de gebeurtenissen die hebben geleid tot het fiasco van Operatie Market Garden. Deze grootschalige operatie met ongeveer 35.000 luchtlandingstroepen en meer dan 50.000 grondtroepen vond plaats tussen 17 september - 25 september 1944.

Herdenking bevrijding van Weert door het Suffolkmonument

Op 21 september 2023 zal de Suffolk-herdenking gehouden worden bij de stadsbrug te Weert ter nagedachtenis van de geslaagde bevrijding van Weert door het Suffolk regiment tijdens de uiteindelijk mislukte Operatie Market=luchtoffensief l Garden = grondoffensief). Herdacht worden deze Suffolk Regiment-soldaten als eerbetoon voor hun moed en opoffering tijdens de gevaarlijke operaties van Market Garden maar vooral ook voor de bevrijding van Weert!

40-jarig jubileumfeest van de Wapenbroeders Afdeling Weert

Op dinsdag 16 mei 2023 ging het 40-jarig jubileumfeest van de Wapenbroeders, Afdeling Weert officieel van start in Café Zaal Bee-j Bertje op Laar. Het programma stond in het teken van kameraadschap, saamhorigheid en dankbaarheid. Onder het genot van een hapje en drankje werd gepraat, geluisterd en nieuwe vriendschappen aangegaan. Het feest werd afgesloten met een heerlijke barbecue, waar de bijna 80 aanwezigen zichtbaar van genoten.

Algemene ledenvergadering en Bondsmedaille Jan Hendrix Afd. Weert

Op 07 maart 2023 vond de Algemene Ledenvergadering van de Afdeling Weert plaats. Dit jaar was het een hele bijzondere ledenvergadering. Niet omdat wij COVID langzamerhand meer en meer achter ons kunnen laten maar vooral vanwege de ceremoniële overdracht van de banier van de Afdeling Weert. Deze banier werd meer dan 15 jaar door weer en wind gedragen en uitstekend verzorgd door ons lid Jan Hendrix. Jan had te kennen gegeven, dat hij de banier zo langzamerhand wilde gaan overdragen.

Jaarlijkse herdenking Brits Kerkhof Swartbroek

Elk jaar organiseert de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Weert de jaarlijkse herdenking ter gedachtenis van de Britse gevallenen in de regio Weert. Dit jaar was wel heel bijzonder omdat dit samenviel met Remembrance Day op 11 november 2022.

Mede daarom waren er diverse Britse militairen aanwezig waaronder de militair attachee van de Britse Ambassade, kolonel Piers, alsmede afgevaardigden van het Royal British Legion Holland Branch Giovanni Timmermans en de standard bearer van het RBL Yoeri Kniest en Pam Flora MBE Chair Blesma Branch Germany etc. Ook waren er diverse afgevaardigden van Nederlandse herdenkings organisaties en (bestuurs-) leden van de Wapenbroeders uit de Regio en het RCT WZ-NL.

Saamhorigheidsbijeenkomst bij Afdeling Weert 

Twee jaar lang gooide COVID roet in het eten en kon de saamhorigheidsbijeenkomst bij de Wapenbroeders, Afdeling Weert geen doorgang vinden. Dit jaar echter waren we COVID echter grotendeels voor !

Het werd een gedenkwaardige middag met toch een 36 deelnemers niet alleen van de Afdeling Weert, er waren ook (bestuurs-)leden uit Cranendonck, Ospel en op persoonlijke titel was ook de voorzitter van de Afdeling Valkenswaard Christ van de Heuvel uitgenodigd ook met het oog op meer samenwerking in de regio. Het RCT WZ-NL was vertegenwoordigd door Wiel Mackus, tevens onze uitstekende fotograaf!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.