Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Afdeling West-Brabant

Secretaris:

Tel: 06-57739101
E-mail: west-brabant@wapenbroeders.nl

Rekening: NL97 RABO 0110 7245 85


Wij kregen een fijn verslag van een van de vaste bezoekers van onze bijeenkomsten. Zo fijn om te lezen dat deze zo gewaardeerd worden! Maar ik denk dat het te wat te lang is voor de website, daarom vat ik het samen: 

'Onze laatste bijeenkomst voor de zomerperiode werd in "Saus" gehouden. Een van onze vaste bezoekers heeft een mooi verslag geschreven van deze gezellige zomer avond bijeenkomst. Het bestuur was daar dan weer erg content mee! Fijn dat de avonden en ons afdelingsblad, de Combat, zo gewaardeerd worden! De sfeer was inderdaad weer geweldig, met een spannende bingo en leuke prijzen. Er was ruim voldoende gelegenheid voor gespreken met de wapenbroeders. Na de zomer gaan we weer vrolijk verder met deze gezellige bijeenkomsten'. 


Op 25 april 2023 waren wij voor het laatst met de afdeling bij elkaar op een gezellig avond in de Raayberg. We werden verrast met een lekker gebakje, ter ere van de 65 jarige bruiloft van de heer en mevrouw Somers. Helaas konden zij zelf niet op de bijeenkomst aanwezig zijn in verband met de ziekenhuis opname van de heer Somers. 

Op 4 mei 2023 werd door de heer Kok een voordracht gedaan bij Dodenherdenking in Woensdrecht. Door de heer de Kleijn en de heer den Braber werd op de Grebbeberg een krans gelegd. 

Op 5 mei 2023 was een aantal leden van de afdeling aanwezig bij het defilé in Wageningen, ondanks de berichten op de radio bleven ze daar zeker niet droog!

Op dinsdag 13 december 2022 vond de geslaagde kerstlunch om 12.00 uur plaats in Zalencentrum de Raayberg.

Op 14 december 2021 hadden wij geluk, onze kerstlunch kon, met wat aanpassingen, nog net doorgaan.
Met muziek, kerstquiz en een spectaculair optreden van goochelaar Nigel Otermans met zijn Magic Show.
Naar de foto's, klik hier

Afdeling West Brabant van de Bond van Wapenbroeders bestond in 2021 veertig jaar. Dit werd in kleine kring gevierd.

Bijeenkomsten en herdenkingen:

  • Op zondag 24 oktober 2021 werd de herdenking bijgewoond op het Canadese Ereveld en werd een bloemstuk gelegd bij het kruis op het Ereveld. Er waren vele hoogwaardigheid bekleders. Onder andere de  Canadese Ambassadeur en Militair Attache, 6 militaire Attaches van de geallieerde landen welke Nederland hebben bevrijd, diverse burgemeesters, onder andere van Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht met raadsleden. Van Defensie een brigade- Generaal en de Commandant van de Vliegbasis Woensdrecht. Uiteraard waren ook meerdere veteranen hierbij aanwezig.

  • Op 27 oktober werd de herdenking bijgewoond op het Engelse Ereveld en een bloemstuk gelegd bij het kruis. Hier was de burgemeester van Bergen op Zoom Dhr. Petter bij aanwezig, hij heeft als eerste een krans gelegd. Ook van diverse veteranen organisaties werden bloemstukken gelegd. Dit in verband met de herdenking van de bevrijding van Bergen op Zoom.

  • 2021 11 Bijeenkomst afd west brabantOp 9 november was er weer een gezellige bijeenkomst in zalencentrum de Raayberg, Bergen op Zoom. De voorzitter van de afdeling de heer van der Kleijn heeft weer een aantal mensen in het zonnetje gezet die lang lid zijn van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling West- Brabant. Dhr. Seegers 35 jaar, Mevr. Seegers 30, Dhr. P. den Braber 10 jaar, vorig jaar, maar dat kon niet worden uitgereikt in verband met COVID-19, en Mevr. G. den Braber 10 jaar in 2021. De Ere-voorzitter Dhr. G.J. den Dunnen reikte aan de heer van der Kleijn het certificaat en medaille uit voor 30 jaar lidmaatschap van de Bond van Wapenbroeders.Er was weer een zeer leuke bingo en verloting die weer zeer goed was verzorgd door de penningmeester Mevr. Den Braber met leuke prijzen.

  

De Afdeling West Brabant van de Bond van Wapenbroeders werd in september 1981 opgericht. Daar staan wij uiteraard bij stil tijdens onze bijeenkomst in de Raayberg in Bergen op Zoom op 14 september 2021.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.