Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Bondscommissie Remembrance Day

Voorzitter:
Bondscommissie Remembrance week Londen
Tel: 06-21347778
E-mail: christvandenheuvel@gmail.com


Informatiedag Remembrance Week 2024 op 13 april 2024

Ook dit jaar neemt een delegatie van de Bond van Wapenbroeders deel aan de Remembrance Week in Londen in de periode van donderdag 7 tot en met zondag 10 november 2024. Bent u geïnteresseerd en benieuwd naar het programma van de herdenkingen? Geef u dan op voor de informatiedag op zaterdag 13 april 2024 in ECHOS Home Oirschot.

U krijgt op deze dag o.a. informatie over kosten, programma, manieren van reizen. Bovendien is het dé gelegenheid kennis te maken met andere deelnemers.

Programma

  • 10.30 ontvangst
  • 11.00 presentatie
  • 12.00 lunchLogo Hulp voor Helden
  • 13.00 activiteit
  • 15.30 uur afsluiting

Kosten: € 15,00. Aanmelden s.v.p. bij: Christ van den Heuvel: e-mail: christvandenheuvel@gmail.com 
of 06 - 21 347 778. 
Deze middag is mede mogelijk gemaakt door Hulp voor Helden.


Herdenkingen in Londen 

De Bondscommissie Remembrance Day organiseert sinds 1979 elk jaar in Londen voor en op Remembrance Sunday, de zondag die het dichts bij 11 november (Wapenstilstandsdag) ligt, voor wapenbroeders en hun naasten deelname aan herdenkingen en een militair muziekfestival.

De samenwerking tussen de Britse en Nederlands Krijgsmacht in het verleden en heden vormt de basis van de nauwe band die de veteranenorganisaties Royal British Legion en de Bond van Wapenbroeders met elkaar hebben. Het is dankzij deze band dat onze wapenbroeders kunnen  deelnemen aan de Cenotaph Parade met 10.000 andere veteranen en gelijkgestemden.

Programma herdenkingsreis

De commissie organiseert uw deelname aan twee eigen herdenkingen, en van de Royal British Legion uw deelname aan de Cenotaph Parade en het Festival of Remembrance. Ook regelt de commissie uw verblijf in het veteranenhotel Victory Services Club dat op loopafstand van Oxfordstreet ligt.

Het globale programma in Londen ziet er als volgt

Donderdagavond*

Aankomst Victory Services Club

 

Welkomstborrel en briefing

Vrijdagmorgen 

Herdenkingsdienst in de RAF-kerk St Clement Danes

 

Kranslegging door lid van de Bond

Vrijdagmiddag 

Herdenkingsdienst op het Nederlandse Ereveld op Mill Hill Cemetery

 

Kranslegging door lid van de Bond, RAF Northolt e.a.

Zaterdagmiddag of -avond

Festival of Remembrance in de Royal Albert Hall

Zondagmorgen en -middag

Nationale herdenkingsdienst bij de Cenotaph

 

Kranslegging door lid van de Bond

 

Parade langs de Cenotaph

Maandagmorgen*

Vertrek

*eerdere aankomst en/of later vertrek mogelijk op eigen initiatief.


44 jaar wapenbroeders in Londen tijdens Remembrance Week

2023 11 11 Wapenbroeders Remenbrance week London foto Martina Marie Horová

Sinds 1979 is Bond van Wapenbroeders met haar leden in Londen aanwezig bij de herdenkingen voor en op Remembrance Sunday. Dit jaar waren leden en een aantal partners van 9 tot 13 november 2023 wederom in Londen onder de bezielende leiding van Christ van den Heuvel (VZ Bondscommissie Remembrance Day), Els de Cock en Sylvana Bouwens. In totaal met 26 deelnemers herdachten en eerden wij de Wapenbroeders, die hun leven hebben verloren tijdens actieve dienst vanaf het begin van de Eerste Wereldoorlog tot op de dag van vandaag, alsook dege­nen die niet operationeel zijn ingezet en – niet op de laatste plaats – hun en onze dierbaren.

Vrijdagmorgen en -middag 10 november 2023

Het officiële programma begon om 11.00 uur waarop dominee Mark Perry voorging in de herdenkingsdienst in de RAF-kerk St Clement Danes. Wapenbroeder Roel Zevenhuizen legde een krans namens de Bond van Wapenbroeders. De traditionele groepsfoto sloot het geheel af.

Klokke 15.00 uur was de groep present bij de herdenkingsdienst met kransleggingen op het Nederlandse Ereveld op Mill Hill Cemetery.  De in Londen wonende Nederlandse voorganger Rosalie Kuyvenhoven sprak de aanwezigen in Nederlands en Engels toe op het Ereveld. Wapenbroeder Peter Coomans trad op als Commandant van het detachement en Wapenbroeder Joop Hazeu legde een krans namens de Bond van Wapenbroeders. De Britse adjudant Victoria Bannister legde een krans namens de Britse krijgsmacht. Wapenbroeder Jan Verdaas was vlaggenwacht voor de Nederlandse driekleur en een militair van RAF Northolt voor de Union Jack. Na de herdenking ontvingen de voorganger en de Britse delegatie cadeautjes van de Wapenbroeders. Voor iedereen was er gelegenheid tot napraten onder het genot van koffie en koek.

Zaterdagavond 11 november

Jaarlijks op de zaterdag vóór Remembrance Sunday is de Royal British Legion gastheer van het Festival of Remembrance in de Royal Albert Hall. De Wapenbroeders en hun partners waren bij de middagvoorstelling. Dit is een altijd uitverkocht evenement waarin met verhalen, beelden en (militaire) muziek en zang eer wordt betoond aan de inzet van militair en burgerpersoneel.

Zondag 12 november

Op Remembrance Sunday was de groep van de Bond van Wapenbroeders present bij de nationale herdenking en veteranenparade Cenotaph 2023. Samen met de Polen en Tsjechen zijn wij de enige veteranenvereniging, die buiten het VK en het Gemenebest aan deze grootse parade mogen deelnemen met circa 10.000 anderen, voornamelijk veteranen. Elke deelnemer ervaart het als een unieke en zeer eervolle taak hierbij aanwezig te mogen zijn.

De Wapenbroeders liepen met 18 deelnemers, waarvan twee in een rolstoel. Wapenbroeder Peter Coomans trad wederom op als Commandant Detachement en Wapenbroeder Dick Doornik overhandigde namens de Bond de krans bij de Cenotaph. Dat de BBC ons ook dit jaar, zoals bijna elk jaar in beeld bracht én opnoemde, voegde naast dankbaarheid ook trots toe.

Remembrance Week 2024

Volgend jaar, in het 45e jaar van ons bestaan, zijn wij van donderdag 7 tot en met zondag 10 november in Londen. Heeft u ook interesse om deel te nemen aan de komende herdenkingsreis, meldt u zich dan s.v.p. aan bij Christ van den Heuvel via e-mailadres valkenswaard@bondvanwapenbroeders.nl .

Informatiedag 2024

Op zaterdag 13 of 20 april 2024 houden wij een informatiedag, waarin de reis wordt toegelicht en u met oud-deelnemers kunt kennismaken.

Meer informatie vindt u ook op deze website, klik hier. 

Foto: mevr. Martina Marie Horová.

Naar de foto's van mevr. Sylvana Bouwens: >

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.