Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Herdenking bevrijding Valkenswaard e.o. op 17 september 1944

Sinds 1944 wordt op 17 september de bevrijding van Valkenswaard gevierd. Jaarlijks organiseert onze Afdeling Valkenswaard met de gemeente Valkenswaard de herdenking op de Britse begraafplaats aan de Luikerweg. Onze voorzitter Van den Heuvel trad op als ceremoniemeester en Wapenbroeder Van Donk als spreker. Dit jaar reikten kinderen van adoptanten van de graven de kransen uit aan de kransleggers, zoals onder anderen burgermeester Ederveen en Wapenbroeders Van Kuik, Van Ham en Bouwens.

Leden van de Natres zorgden voor het vlaggenprotocol en trompettist Werson, doedelzakspeler McVean en zanger Wolterink voor de muzikale omlijsting.

Veteraan Holmes was een van de meerdere aanwezige Britse veteranen en noemde de regimenten van de oorlogsslachtoffers. Naast burgermeester Ederveen sprak ook de Britse veteraan Rogan de aanwezigen toe. Nabestaanden Seaton en Whitehouse waren voor het eerst bij de ceremonie en spraken hun bewondering en dankbaarheid uit voor het zo eervol herdenken van hun dierbare familieleden.

Het was wederom een mooie ceremonie, waarbij ook het Bondsbestuur aanwezig was dat werd vertegenwoordigd door bestuurslid Heezen. Na de herdenking verzorgden Wapenbroeders Van Laarhoven en Van Oirschot een BBQ voor al diegenen die hadden meegeholpen, zoals de Britse veteranen, de leden van de Natres, de EHBO en onze Wapenbroeders.

Volgend jaar is het 80 jaar geleden dat Valkenswaard werd bevrijd. De Britse veteranen en nabestaanden hebben al aangekondigd met nog meer leden aanwezig te willen zijn. 

Door Frans van Ham is een aantal foto's genomen, die u via deze link kunt bekijken. 

2023 09 17 herdenking bevrijding valkenswaard

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.