Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Nieuwjaarsreceptie Afd. Roermond en Venlo

De Afdeling Roermond en Venlo werd op 6 januari 2024 vereerd met het bezoek van burgemeester Yolanda Hoogtanders aan de nieuwjaarsreceptie in Partycentrum "De Mert" in Swalmen.

Vele leden maar ook vertegenwoordigers van diverse afdelingen, de Stichting Limburgse Veteranendag, Stichting Nationaal Indië monument en het Veteranencafé Midden Limburg waren gekomen om samen het glas te heffen op een gelukkig en gezond 2024. Ondanks haar drukke schema van deze dag met de uitvaartdienst van oud-bisschop Harrie Smeets en bezoek aan de hoogwater gebieden in de gemeente zag Burgemeester Hoogtanders vergezeld van Wethouder Zwijnenberger die o.a. Culturele instellingen in zijn portefeuille heeft nog kans om ons ter vereren met een bezoek. Met haar aanwezigheid laat de burgemeester zien ons een warm hart toe te dragen.
In zijn nieuwjaar speech blikte de voorzitter terug op het afgelopen jaar en keek vooruit naar het komende jaar.

Naast het benoemen van een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar zoals de viering van ons 40-jarig bestaan was de groei van het aantal leden-donateurs van 118 naar 135 iets waar we allemaal trots op mogen zijn.
Voor het komende jaar staat de agenda al weer vol met activiteiten o.a.:

  • 12 april Bezoek British American Infantry Vehicles bv Nederweert,
  • 5 mei Bevrijdingsontbijt op Munsterplein,
  • Medio mei bezoek Vliegbasis Eindhoven hondensectie DBBO Presentatie, rondleiding en demo,
  • Schieten en beugelen,
  • 8 maal Veteraan vertelt / Thema lezingen.

Als bestuur hebben wij het afgelopen jaar gezien dat het bijwonen van de lezingen ook een sociaal karakter heeft gekregen. Leden maar ook bezoekers ontmoeten elkaar en gesprekken ontstaan spontaan. Daarom heeft het bestuur bij wijze van proef besloten de deuren vanaf de eerste lezing op 16 februari 2024 al om 18:00 uur te openen om ruimte te geven voor de lezing aan deze ontmoetingen en gesprekken.

Aansluitend toostte de voorzitter samen met de burgemeester met ons afdelingsdrankje van onderlinge verbondenheid en kameraadschap het Remunjse op een gelukkig en gezond 2024.

Naar de foto's van dhr. Pim Ermers: >

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.