Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Bijzonder lidmaatschap dhr. Ad de Jong bij Afd. Venray/Gennep e.o.

Er zijn dingen die men niet vaak in het leven meemaakt; eerlijk gezegd gebeuren alle dingen maar één keer. Soms zijn het dan ook héél bijzondere, dingen die men beleeft. Zo’n bijzondere dag was het voor dhr.  Ad de Jong (1935) uit Uden in december 2023. Nadat bekend werd gemaakt dat de Afdeling Mill/Uden in 2024 opgeheven zou worden, meldde dhr. de Jong zich aan als lid bij de afdeling Venray/Gennep.

Uit zijn gegevens bleek dat hij per 3 september 1963 lid was geworden van de Bond van Wapenbroeders, dat inhoudt dat een ‘kersvers’ 60-jarig lidmaatschap binnen de Afdeling Venray/Gennep was gekomen. Reden te meer om hem te bezoeken in zijn woonplaats Uden. 
Op 12 december 2023 maakten onder het genot van een kop koffie en plakje cake waarnemend Voorzitter/Penningmeester Paulissen en Secretaris (ad interim) Swinkels kennis met het echtpaar de Jong. Over een periode zestig jaar valt natuurlijk veel te vertellen bij een eerste kennismaking.  Daarna was het tijd voor het officiële gedeelte en ontving dhr. de Jong onder het toeziend oog van zijn echtgenote en twee kleinzoons, de Draaginsigne Langduig :Lidmaatschap en het certificaat van zijn 60-jarig lidmaatschap van de Bond van Wapenbroeders uit handen van dhr. Frits Paulissen. 

De laatste functie van dhr. Ad de Jong bij de Wapenbroeders was Voorzitter van de afdeling Mill/Uden. Hij heeft alle bescheiden en documenten van zijn afdeling overgedragen aan de Secretaris van Venray – Gennep , Toon Swinkels. De afdeling Venray/Gennep is blij om hem als lid te mogen begroeten. 
Van de opgeheven afdelingen in Brabant hebben van de 9 leden, die toebedeeld waren aan de Afdeling Venray/Gennep, zich 5 leden aangemeld als lid.

Naar de foto's van dhr. Toon Swinkels: >

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.