Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Hans Kroes van Afdeling Midden-Brabant en RCT WZ-NL benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Hans Kroes is tijdens de Lintjesregen in zijn woonplaats Goirle benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 
Al 15 jaar zet Hans Kroes zich vanuit verschillende bestuursfuncties bijzonder intensief in voor de landelijke én regionale Bond van Wapenbroeders.

Sinds 2012 ondersteunt hij als Veteranenondersteuner ook veteranen die met uitzend gerelateerde klachten kampen. Hans Kroes was enkele jaren penningmeester van de Afdeling Midden-Brabant en sinds begin 2013 is hij de secretaris. Deze laatste functie bekleedt hij vanaf hetzelfde moment ook bij het RCT WZ-NL.

Zowel voor de afdeling als voor het samenwerkingsverband is Hans Kroes zeer belangrijk op het gebied van de PR. Ook organiseert hij diverse activiteiten voor de leden.

Voor het landelijke Bondsbestuur zet Hans Kroes zich in op diverse gebieden zoals: PR, Steunfonds en het adviseren van het Bondsbestuur. Voor zowel de landelijke Bond, als het RCT WZ-NL en de afdeling verzorgt hij de website.

Hans Kroes is daarnaast een belangrijke schakel in de organisatie van de jaarlijkse oorlogsherdenkingen in Goirle en Tilburg. Ook geeft hij gastlessen op basisscholen over oorlog, vrijheid en de bevrijding van Goirle en Tilburg.

Als Veteranenondersteuner zet Hans zich in voor veteranen, die hulp nodig hebben. Hans speelde een grote rol in de Regio Zuid bij het invoeren van een nieuw systeem voor de regionale organisatie. Daarnaast heeft hij samen met de landelijk coördinator zorg gedragen voor een aangepaste training voor toekomstige coördinatoren en heeft hij de basis gelegd voor een ondersteunend registratie en administratie systeem. Zijn grote inzet is van grote betekenis voor vele wapenbroeders en veteranen.

Wij feliciteren Hans Kroes met zijn welverdiende benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.