Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Marco Kroon vereert Ton Leenders met verjaardagsbezoek

Op zaterdag 23 december 2023 bereikte wapenbroeder Ton Leenders de respectabele leeftijd van 94 jaar. Hij woont in een verzorgingshuis in Valkenswaard. Ton Leenders is oud commando en lid van de Bond van Wapenbroeders, Afdeling Valkenswaard. Hij is nog altijd zeer betrokken bij de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Zo is hij, hoewel hij in een rolstoel zit en afhankelijk is van de hulp van anderen, altijd aanwezig bij de herdenkingen in Valkenswaard.

Deze verjaardag wilden familie en vrienden Ton een extra bijzonder cadeau geven: een ontmoeting met majoor Marco Kroon. Sergeant Arno Roos, een Afghanistan-veteraan die Ton regelmatig bezoekt, regelde de ontmoeting op vrijdag 22 december 2023.

Ton was volledig verrast met de komst van majoor Kroon. De wapenbroederlijke band tussen beide commando’s was direct aanwezig. Majoor Kroon feliciteerde Ton met zijn 94e verjaardag en gaf hem twee door hem gesigneerde boeken cadeau. Hij benadrukte dat Ton zíjn held is.

Onder het genot van koffie met vla werden vele verhalen over en weer gedeeld. Het feestelijke samenzijn van twee uur vloog voorbij, maar nog dagen erna sprak Ton over het speciale verjaardagsbezoek van majoor Kroon. Een ontmoeting om nooit te vergeten.

Naar de foto’s van Arno Roos en Rob Verzeijen: >

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.