Skip to main content
      

Deze reünie, onze activiteiten, worden mede mogelijk gemaakt door Vfonds

s2

Eerbetoon aan Edwin Jacobsz tijdens reünie tevens Dag der Banieren 2024

Op vrijdag 24 mei 2024 waren de eerste deelnemers aan de Dag der Banieren al vroeg gearriveerd op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. In het Bedrijfsrestaurant werden de bezoekers ontvangen met een koffie of thee en de bekende plak cake. Al snel werden de andere bekende gezichten gezocht en gevonden. Zo ontstond er een gezellige sfeer van ‘bijkletsen’, die even later flink werd verstoord. In zijn openingstoespraak deelde de voorzitter van het Regionaal Coördinatie Team Wapenbroeders Zuidelijk Nederland, dhr. Dré van de Ven, mee dat de erevoorzitter RCT WZ-NL en Afd. Roermond en Venlo Edwin Jacobsz die ochtend vredig was ingeslapen in het bijzijn van zijn familie.

Op de paradeplaats werd daarom de vlag van de Bond van Wapenbroeders halfstok gehangen.2024 05 24 halfstok

Aangezien er flinke regenbuien waren, werden de optredens verplaatst naar de sporthal. Begonnen werd een eerbetoon gebracht voor onze overleden Erevoorzitter Edwin Jacobsz door het neigen van alle banieren, het brengen van de eregroet en een minuut stilte. 

2024 05 24 optredenHet optreden van de demonstraties van banierwachten van 7 afdelingen werd aangekondigd door de ceremoniemeester, dhr. Martin Hasebos. Door alle banierwachten werd het beste van hun kunnen getoond, hetgeen door het aanwezige publiek bijzonder werd gewaardeerd. Ook de 7-mansformatie Bondsbanierwacht gaf een vlekkeloze demonstratie van hun kwaliteiten. De jury, bestaande uit de heren Van Eldik, Crompvoets, Rejack en Beekwilder was onder de indruk van het niveau van de optredens, hetgeen tijdens de algemene terugkoppeling aan de banierwachten na het diner werd overgedragen.  

PARESTO had weer haar beste beentje weer voorgezet door een geweldige rijstmaaltijd 2024 05 24 parestote verzorgen met een toetje, dat bij een ieder goed in de smaak viel. Tijdens de prijsuitreiking werden eerst de juryleden en de ceremoniemeester van harte bedankt. Vervolgens werden Sjra Peeters en Frits Paulissen in het zonnetje gezet en bedankt. Daarna ontvingen de deelnemende banierwachten ieder een aandenken voor hun optreden uit handen van de voorzitter Dré van der Ven. Ook bedankte hij de fotografen Pim Ermers, Hans en Ineke van Kleijnenbreugel. Ook de leden van het Dagelijks Bestuur RCT WZ-NL ontvangen van hem een pluim voor hun inzet.  

’s Middags was de gelegenheid aanwezig om naar de historische collectie op de Lgen Bestkazerne te gaan het museum te gaan waar veel artilleriestukken te bezichtigen waren en de vroegere geleide wapens. Voor een deskundige uitleg in het museum was weer gezorgd. Door degenen die achterbleven in de Mess was er de muziek van Bèr Donkers. 

Rond 16.00 uur werden weer veel handjes geschud en vertrokken veel deelnemers huiswaarts. Ondanks de aanvankelijk sombere stemming kon worden teruggekeken op een bijzonder geslaagde dag.


Deze dag werd mogelijk gemaakt door het Vfonds alsmede door de Stichting Koepel Veteranen en andere Geüniformeerden Organisaties Limburg.

Naar de foto's van dhr. Pim Ermers, deel 1 optreden banierwachten: >

Naar de foto's van dhr. Pim Ermers, deel 2 overig: >

Naar de video van dhr. Hans van Kleijnenbreugel : >

Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan geeft u aan hiermee bekend te zijn en akkoord te gaan.